"Crni" ponedjeljak je iza nas: Ubistvo, nasilja u porodici, udesi, krađe, prevare...

Fena
"Crni" ponedjeljak je iza nas: Ubistvo, nasilja u porodici, udesi, krađe, prevare...
Radiosarajevo.ba / Ilustracija
Posljednji ponedjeljak u godini koja je na izmaku zaista je bio "crni ponedjeljak" za sve stanovnike Federacije Bosne i Hercegovine, kako zbog velikog zagađenja zraka, tako i zbog nevjerovatno velikog broja krivičnih djela i saobraćajnih nesreća.

Kako stoji u izvještaju Federalne uprave policije u protekla 24 sata na području Federacije Bosne i Hercegovine zabilježeno je čak 60 krivičnih djela.

Registrirano je, kažu iz FUP-a, jedno ubistvo, pet razbojništava, deset teških krađa, dvanaest lakših krađa, tri slučaja nasilja u porodici, pet oštećenja tuđe stvari, ugrožavanje sigurnosti, prevara, nedozvoljeno držanje oružja i municije, nanošenje teških tjelesnih povreda i 20 ostalih krivičnih djela.

Registrirana su i 34 slučaja narušavanja javnog reda i mira u kojima je jedna osoba teže povrijeđena i tri lakše, dok za dvije nije utvrđen stepen povrede.

Dogodilo se 96 saobraćajnih nezgoda, u kojima je jedna osoba teže i osam lakše povrijeđena, dok za dvije nije utvrđen stepen povrede.

Policija je uhapsila 16 osoba, deset je zadržano, zaključuje se u saopćenju FUP-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije