Crni vikend na cestama u FBiH: Za tri dana 202 saobraćajne nezgode

Radiosarajevo.ba
Crni vikend na cestama u FBiH: Za tri dana 202 saobraćajne nezgode
Radiosarajevo.ba / Ilustracija
U periodu od 16. do 19. decembra trajali su zaista crni dani na cestama u Federaciji Bosne i Hercegovine te je, prema izvještaju Federalne uprave policije, zabilježen gotovo rekordan broj saobraćajnih nesreća.

Kako stoji u saopćenju FUP-a, na osnovu izvještaja operativnih centara kantonalnih ministarstava za unutrašnje poslove i FUP-a, tokom navedenog perioda na području Federacije Bosne i Hercegovine registriran je i veliki broj krivičnih djela, tačnije njih 108.

Među statističkim parametrima o krivičnim djelima ističu se poražavajući podaci da je zabilježeno čak šest slučajeva nasilja u porodici, te nevjerovatna 41 teška krađa. Također, zabilježena su i 102 slučaja narušavanja javnog reda i mira, a četiri lica su u tim slučajevma zadobila lakše tjelesne povrede.

Tokom ova tri dana 53 osobe su uhapšene, a 31 od njih je zadržana u prostorijama nadležne policijske službe.

U gotovo rekordne 202 saobraćajne nesreće jedna osoba je smrtno stradala, dok su četiri lica zadobila teške tjelesne povrede, a za njih šest još nije utvrđen stepen povreda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije