Ko je vozač koji je sinoć ubio dvije djevojke u Sarajevu

Radiosarajevo.ba
Ko je vozač koji je sinoć ubio dvije djevojke u Sarajevu
Sinoć su u Sarajevu zbog prebrze vožnje nesavjesnog vozača ugašena dva mlada života. Studentice S.A. i E.M. iz Bugojna i Bosanske Krupe prelazile su pješački prijelaz kod Historijskog muzeja kada je na njih velikom brzinom naletio automobil Golf VI.

Na mjestu nesreće stradala je jedna djevojka, dok je druga preminula nakon kratkotrajne reanimacije u UKCS-u.

Društvenim mrežama šire se fotografije nastradalih djevojaka. Portal Radiosarajevo.ba poštujući emocije i tugu porodica nastradalih neće ih objaviti.

Ipak, uputili smo molbu MUP-u Kantona Sarajevo da se objavi fotografija počinitelja ovog krivičnog djela. No, kako su nam rekli to nije praksa te ćemo biti uskraćeni da na naslovnici imamo istaknutu fotografiju vozača koji je jurcao sarajevskim ulicama, usmrtio dvije djevojke i pri tome se nije ni osvrnuo, pozvao pomoć, nego je pobjegao. Navodno se radi o Sanjinu Sejfiću.

Kako smo ranije objavili policija je pronašla  automobil koji je Sejfić sinoć vozio, dok je on još uvijek u bjekstvu.

Ovaj sarajevski trkač od ranije je poznat policiji, a 2010. godine učestvovao je u tuči ispred kafića na Džidžikovcu u Sarajevu kada je zadobio ubodne rane nožem. Ukucavanjem njegovog imena i prezimena na Facebooku uviđamo da skoro 50 hiljada ljudi nastoji saznati kako izgleda bjegunac.

Možda bi fotografija pomogla u što bržem pronalasku počinitelja...

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije