Brojne Sarajlije u potrazi za nestalom djevojčicom: Informacije s Facebooka

Radiosarajevo.ba
Brojne Sarajlije u potrazi za nestalom djevojčicom: Informacije s Facebooka
Facebook / Poruka brata nestale djevojčice
Trinaestogodišnja djevojčica iz Sarajeva Amila Rovčanin koja je jučer posljednji put viđena ispred Osnovne škole Skender Kulenović na Dobrinji, još uvijek nije pronađena.

Irfan Nefić, glasnogovornik Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, kazao nam je kako je nestanak djevojčice jučer prijavio otac, oko 15.50 sati.

Otac je policiji kazao kako se djevojčica udaljila ispred škole, te da je na sebi imala maskirne pantalone i bijelu duksericu.

Njen brat je rano jutros na Facebooku objavio fotografiju koja je snimljena jučer prije nego što je Amila nestala, uz molbu da, ako ju je neko vidio ili sreo, odmah javi porodici ili policiji:

Poruka brata nestale djevojčice - Brojne Sarajlije u potrazi za nestalom djevojčicom: Informacije s Facebooka

Facebook: Poruka brata nestale djevojčice

Na Facebooku je također otvorena grupa "Za Amilu" na kojoj se razmjenjuju informacije o potrazi za djevojčicom, a brojni građani, mladi i oni stariji, od sinoć su se organizirali i pretražuju sarajevska naselja.

Još se jednom apeluje da se ne šire dezinformacije i neprovjerene priče, te da, ako imate informacije koje bi mogle biti od važnosti za potragu za ovom djevojčicom, ODMAH iste javite najbližoj policijskoj stanici ili na brojeve telefona sarajevskog MUP-a: 033 206 666 i 122.

Također se možete javiti članovima porodice na mobitel 062 370 208.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije