Bježao od policije pa se sudario s policijskim vozilom, pronađen kokain

Fena
Bježao od policije pa se sudario s policijskim vozilom, pronađen kokain
Djelatnici MUP-a Srednjobosanskog kantona jučer su nakon policijske potjere, u kojoj je došlo i do saobraćajne nesreće, uhapsili osobu kod koje su pronađene opojne droge marihuana i kokain.

Naime, Službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a Srednjobosanskog kantona jučer su oko 13:30 sati, u okviru aktivnosti na borbi protiv zloupotrebe opojnih droga, s policajcima PS Travnik pokušali zaustaviti vozilo marke VW Polo, registarskih oznaka J52-A-292, ali se vozač oglušio na znak za zaustavljanje koji su mu davali policajci.

Službenici policije su ipak sustigli vozilo, prilikom čega se vozač Pola I.Č.(1982.) iz Travnika sudario sa službenim policijskim vozilom, te je na vozilima pričinjena manja materijalna šteta, dok ozlijeđenih nije bilo, saopćeno je iz kantonalnog MUP-a.

Pretresom je pronađena određena količina materije za koju se sumnja da je u pitanju opojna droga marihuana i kokain. Osumnjičeni je lišen slobode, te se nad njim provodi kriminalistička obrada, nakon koje će biti podnesen izvještaj Kantonalnom tužilaštvu Travnik.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije