Avdija Selimović i Muriz Brkić brutalno pretučeni u zatvoru?

Radiosarajevo.ba
Avdija Selimović i Muriz Brkić brutalno pretučeni u zatvoru?
Avdija Selimović i Muriz Brkić koji u KPZ Zenica izdržavaju kaznu zatvora od po 40 godina zbog ubistva Arnele Đogić iz Olova, navodno su pretučeni u zeničkom zatvoru.

Prema pisanju pojedinih medija, Brkić i Selimović su brutalno pretučeni u zatvoru. Navodno su ih zatvorenici tukli, a većih posljedica spasili su ih čuvari KPZ-a koji su čuli njihovo pomaganje.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona (MUPZDK) za Radiosarajevo.ba su kazali da im ovakva informacija nije prijavljena te da ne mogu potvrditi da se incident dogodio.

Advokatica Azema Mujkić koja je prema službenoj dužnosti dodijeljena da zastupa Avdiju Selimovića također nam nije mogla potvrditi istinitost navoda te je izjavila kako je za incident u KPZ-u čula od novinara.

Brkić i Selimović su navodno zadobili teške tjelesne povrede.

 

 

Podsjećamo, optužnica Brkića i Selimovića tereti da su na okrutan i svirep način ubili Arnelu Đogić iz Olova, nanijevši joj prvo teške tjelesne povrede, potom je usmrtivši nožem.

Oni su se 27. februara 2016, godine u Olovu dogovorili da ubiju Arnelu, koja se prethodno duži period zabavljala s Avdijom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije