Počeo sastanak Zvizdića i predstavnika Agrokora

Radiosarajevo.ba
Počeo sastanak Zvizdića i predstavnika Agrokora
U Sarajevu je počeo sastanak predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Denisa Zvizdića i povjerenika hrvatske vlade za Agrokor Ante Ramljaka.

Ramljak je u našu zemlju doputovao s predstavnicima vlasti  te Agrokorovih kompanija u BiH kako bi razgovarao o krizi u tom koncernu i planovima za buduće poslovanje.

Ramljak se u glavnom gradu BiH osim sa Zvizdićem sastao s predstavnicima firmi Agrokora Grude, Ledo Čitluk, Zvijezda Sarajevo, Konzum Sarajevo, Velpro Sarajevo i Superkartica Sarajevo, a susretu prisustvuje i ambasador Hrvatske u BiH Ivan Del Vechio.

Očekuju se razgovori o poslovanju Agrokorovih kompanija u BiH koje osiguravaju radna mjesta za više od pet hiljada zaposlenih.

Nositelj poslovnih aktivnosti Agrokora u BiH je trgovinski lanac Konzum koji  posluje kao samostalna tvrtka.

Najveći do poslovanja Agrokorove tvrtke-kćeri u BiH ostvaruju na području Federacije BiH. U dosadašnjim razgovorima o mogućim posljedicama krize u Agrokoru ispostavilo se kako su dugovanja prema dobavljačima s područja FBiH trenutno na razini od blizu 130 miliona konvertibilnih maraka (oko 66,5 miliona eura).

Agrokorove kompanije u BiH pritom nisu opterećene kreditima i stabilno posluju, a dobavljači su iskazali interes za nastavak saradnje uz uvjet da im se pruže jamstva za redovito plaćanje isporučene robe.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije