Zenički Moto Mrazovi poklonima ponovno razveselili mališane Dječijeg doma

Anadolija
Zenički Moto Mrazovi poklonima ponovno razveselili mališane Dječijeg doma
Članovi zeničkog moto kluba Condor obučeni kao Djeda Mrazovi na motociklima obradovali su u nedjelju ujutro štićenike Dječijeg doma Dom porodica iz Zenice.

Zaljubljenici u motocikle okupili su se na Trgu Alije Izetbegovića odakle su krenuli motociklima do Dječijeg doma Dom porodica gdje su ih čekali štićenici.

Ovo je deseta godina otkako organizuju akciju podjele paketića za sve štićenike doma.

Elvir Alić, sekretar kluba Condor MC rekao je kako akciju organizuju već desetu godinu te da u njoj sudjeluju članovi i simpatizeri kluba kao i građani grada.

"Ovo je tradicionalna akcija koju organizujemo za štićenike Dječijeg doma Dom porodica, a pored članova i simpatizera kluba, akciju su pomogli i građani Zenice. Prije nekoliko dana imali smo štand gdje smo skupljali novac, donacije naših građana za organizovanje ove akcije", rekao je Alić.

Mevsudin Imamović, osnivač kluba Condor, rekao je kako je akcija uspjela zahvaljujući pomoći građana Zenice.

"Ovo je naša tradicija koja traje već 10 godina, koju radimo za naš grad i za ovu djecu. Zahvaljujući građanima prikupili smo donacije, tako da smo mogli da skupimo dovoljno novca za realizovanje ove akcije. Ovim putem se zahvaljujemo svim građanima, a svaki novčić koji smo dobili potrošili smo u ove svrhe i to se može provjeriti. Nema novca na ovom svijetu koji može platiti osmijeh na licima ove djece", rekao je Imamović.

Branko Dilber, direktor JU Dječiji dom Dom porodica, izrazio je svoju zahvalnost u ime cijelog kolektiva i štićenika doma zeničkim bajkerima koji svake godine uspiju uljepšati zimu štićenicima doma.

"Ovo je lijepa akcija motorista koja traje dugi niz godina i svaki put kad pomislim da su izgubili snagu da organizuju ovakvo nešto, jave mi da dolaze. Ovo je izuzetno radostan dan, pogotovo način na koji to oni rade. Slijedi mala fešta, mala priredba kojom ćemo pokušati da se odužimo motoristima za ovo što su uradili za nas", rekao je Dilber, koji je napomenuo da Dječiji dom  Zenica trenutno brine o 88 štićenika te da njihov broj opada.

Nakon što su obučeni kao Djeda Mrazovi na motociklima pristigli pred zgradu Dječijeg doma Dom porodica, motoristi zeničkog kluba Condor podijelili su paketiće štićenicima koji su im se kratkom priredbom odužili za akciju koju su motoristi organizovali za njih.

Članovi zeničkog kluba Condor MC spremili su preko 100 paketića za djecu iz ove javne ustanove te djecu sa posebnim potrebama.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije