Zenička solidarnost: Restorani građanima nude besplatno grijanje i tople napitke

Radiosarajevo.ba
Zenička solidarnost: Restorani građanima nude besplatno grijanje i tople napitke
Innovattivo / Restoran 'Miris dunja'
Veoma loša situacija s grijanjem u Zenici prethodnih dana zabrinula je sve građane koji već nekoliko dana imaju hladne radijatore u svojim stanovima.

Razlog takvih problema su kvarovi na kotlovima u Zenici, te je gotovo 16.000 stanova i poslovnih prostora ostalo bez sistema daljinskog grijanja koje je u kvaru.

Ipak, solidarnost Zeničana u teškim trenucima je velika, te se ovih dana na internetu pojavilo nekoliko akcija kojima građani nastoje pomoći međusobno. Posebno je oduševila akcija restorana 'Miris dunja', koji je na svojoj Facebook stranici objavio poziv građanima koji su bez grijanja da dođu do njih i uživaju u njihovim toplim prostorijama.

"Zbog veoma loših vremenskih prilika i novonastale situacije, kada je grijanje grada u pitanju, obavještavamo građane da će penzioneri, stare osobe, trudnice, kao i majke s malom djecom, s obzirom na to da se Miris dunja dugo vremena zagrijava vlastitim grijanjem na pelet, moći svaki dan u vremenu od 7 do 23 doći u restoran i provesti potrebno vrijeme. Osim toplih radijatora, građani će moći uživati i u besplatnim toplim napicima", poručili su iz ovog restorana, uputivši apel svim građanima da kada god su u mogućnosti pomognu drugima, te da je ovo situacija u kojoj politika i stranačka ili nacionalna pripadnost moraju ostati postrani.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije