Zbog zatvorenog autoputa: Usporen saobraćaj preko Busovače i Kiseljaka

Fena
Zbog zatvorenog autoputa: Usporen saobraćaj preko Busovače i Kiseljaka
Potpuno je obustavljen saobraćaj na autoputu A-1 Kakanj-Zenica (oba smijera), kao i na regionalnom putu R-445 Kakanj-Zenica zbog aktiviranog klizišta u mjestu Donji Tičići i izlijevanja većih količina vode na kolovoz.

Vozači mogu koristiti put preko Busovače i Kiseljaka gdje se trenutno zbog pojačane frekvencije vozila saobraća uporeno, navode iz BIHAMK-a.  

Preko planinskih prijevoja iz BIHAMK-a upozoravaju na ugaženi ili raskvašeni snijeg na kolovozu. Uz maksimalno opreznu vožnju savjetuju i posjedovanje zimske opreme, koja je i zakonski obavezna na putevima u BiH.

Zbog učestalih sitnijih odrona skreće se pažnja na magistralne puteve: Jajce-Banja Luka, Gornji Vakuf-Prozor-Jablanica, Konjic-Drežnica, Srbljani-Bosanska Krupa, Bugojno-Novi Travnik-Nević Polje-Kaonik, Rogatica-Višegrad i Sarajevo-Foča-GP Hum, kao i na regionalni put Travnik-Karanovac.

Na graničnim prijelazima zadržavanja trenutno nisu duža od 30 minuta.

Još traju radovi na području Hrvatske na graničnim prijelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja, zbog čega se tokom dana na ovim graničnim prelazima saobraća usporeno.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije