Zbog sumnje u spolni odnos sa djetetom: Refiku Kurgašu određen pritvor

E. H.
Zbog sumnje u spolni odnos sa djetetom: Refiku Kurgašu određen pritvor
/ Refik Kurgaš
Refik Kurgaš, bivši kandidat za načelnika Općine Visoko (A-SDA), narednih mjesec dana provest će u pritvoru zbog sumnje da je izvršio krivično djelo spolnog odnosa sa djetetom.

Ove informacije za Radiosarajevo.ba potvrdio je Naiče Arnaut, glasnogovornik Općinskog suda u Zenici, koji nam je kazao da je ovaj Sud prihvatio prijedlog Tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona za određivanje pritvora predsjedniku Kantonalnog odbora Stranke demokratske aktivnosti.

Kako smo ranije pisali, za Radiosarajevo.ba je potvrđeno da je Refik Kurgaš uhapšen u četvrtak.

Kurgaš se sumnjiči za krivično djelo spolnog odnosa sa djetetom zbog čega je ispitan u prostorijama Tužilaštva ZDK-a, koje je uputilo prijedlog Općinskom sudu u Zenici da mu se odredi jednomjesečni pritvor zbog sumnje da je počinio navedeno krivično djelo. 

Budući da je istraga u toku još uvijek nije moguće doznati nikakve detalje optužnice, a više informacija trebalo bi biti poznato u narednim danima.

Zbog cijelog slučaja reagovali su i iz stranke A-SDA saopćivši da je privođenje Kurgaša neugodno iznenađenje, te da ukoliko navodi optužnice budu potvrđeni, za A-SDA to znači da je Refik Kurgaš je završio svaku političku karijeru i zauvijek izgubio svako poštovanje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije