Zbog radova na gasovodu obustavlja se saobraćaj

Radiosarajevo.ba
Zbog radova na gasovodu obustavlja se saobraćaj
Arhiv / Ilustracija
Jutros se na putevima u našoj zemlji saobraća bez vanrednih ograničenja.
Kolovoz je suh, a frekvencija vozila umjerenog intenziteta, izuzev dionica u gradskim centrima gdje je u jutarnjim satima promet vozila pojačan. Magla mjestimično smanjuje vidljivost na dionicama koje prolaze kroz kotline i uz riječne tokove. Vozačima skrećemo pažnju na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja i molimo za opreznu vožnju, prilagođenu uvjetima na putu.
 
Povremene obustave saobraćaja zbog minerskih i deminerskih radova, tokom dana aktuelne su na magistralnim putevima  M-6 Stolac - Ljubinje (07-16 sati) i  M-19.3 Rogatica - Ustiprača u mjestu Dub (od 09 do 10  i od 13 do 15 sati).
 
Do kraćih zastoja dolazi i na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi, a gdje je obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije. Izdvajamo putne pravce: Donji Vakuf - Bugojno, Ključ - Mrkonjić Grad, Bugojno - Novi Travnik, Prozor - Jablanica i Maglaj - Doboj.
 
Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja. Zbog radova na području Hrvatske, na GP Orašje - Županja vozila saobraćaju usporeno u oba smjera. 

KANTON SARAJEVO

-Zbog radova na izgradnji gasovoda u vremenu od 08:30 do 16:00 sati, obustavlja se saobraćaj u ulici Remze Ahmetovića (od spoja s ulicom Mratnjevače u dužini 300 metara).
 - Zbog izvođenja radova u ulici Obala Kulina bana (od spoja s mostom Skenderija do spoja s mostom Drvenija) zabranjen je saobraćaj u lijevoj traci u dozvoljenom smijeru kretanja, dok je druga draga slobodna za saobraćaj.
 - Zbog radova na rekonstrukciji vodovodne mreže od 08 do 17 sati obustavlja se saobraćaj u ulici Komatin (od raskrsnice s ulicom Hambina carina do raskrsnice s ulicom Bostarići). Alternativni pravac za vrijeme obustave je: Komatin - Hambina carina - Brajkovac - Lipe - Komatin i obratno.
-Zbog izvođenja sanacionih radova, usporeno se saobraća u ulicama: Alije Nametka, Dalmatinska, Halilbašića, Sulejmana Omerovića Cara, Porodice Ribar,  Zvornička, Stolačka, Kraljice Jelene, Prijedorska, Zmaja od Bosne  i Kemal Begova.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije