Zbog protestne šetnje obustava saobraćaja u centru Sarajeva

Radiosarajevo.ba
Zbog protestne šetnje obustava saobraćaja u centru Sarajeva
Jutros se na putevima u BiH saobraća bez vanrednih ograničenja, uz frekvenciju vozila pojačanu u gradskim centrima. Magla mjestimično smanjuje vidljivost u višim predjelima, kao i u kotlinama i uz riječne tokove.
Na planinskim prevojima i na dionicama koje prolaze kroz usjeke, skrećemo pažnju na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja na kolovoz. Vozače pozivamo na  opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu.
 
Na regionalnom putu R-445 Bilješevo-Kakanj zbog izvođenja radova u mjestu Donji Tičići, saobraćaj se obustavlja od 09 do 15 i od 17 do 21 sat. U ostalom periodu vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom.
 
Počeli su radovi na održavanju magistralnog puta M-5 Tranzit kroz Sarajevo. U vremenu od 08 do 16 sati, saobraća se jednom trakom naizmjenično, uz povremene obustave.
 
I na ostalim dionicama gdje se izvode sanacioni radovi, saobraća se sporije uz obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije. Izdvajamo autoput A-1 Zenica Jug-Kakanj (u mjestu Donji Tičići), kao i magistralne puteve: M-17 Jablanica-Mostar, M-4 Tuzla-Kalesija,  M-16 Bugojno-Kupres,M-4 Banja Luka-Čelinac i M-6.1 Mostar-Široki Brijeg.
 
Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.
 
Zbog radova koji još uvijek traju na području Hrvatske, na graničnim prelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja, povremeno dolazi do usporenog saobraćanja.

KANTON SARAJEVO

-Zbog održavanja protestne mirne šetnje, danas od 14 do 15:30 sati, dolazit će do privremene obustave saobraćaja u ulicama: Vrbanja, Hiseta, Obala Kulina Bana, Radićeva i Mis Irbina.
- Zbog izvođenja neophodnih radova svakodnevno od 08 do 16 sati etapno će se obustavljati saobraćaj na dijelu ulice Bosanskih kraljeva (od spoja sa ulicom Safeta Hadžića do spoja sa ulicom Atife Karalić). Etapne dionice su: od raskrsnice sa ulicom Safeta Hadžića do raskrsnice sa ulicom Kraljice Jelene, od raskrsnice sa ulicom Kraljice Jelene do raskrsnice a ulicom Alibega Firdusa i od raskrsnice sa ulicom Alibega Firdusa do raskrsnice sa ulicom Atife Karalić. Za vrijeme obustave u funkciji su alternativni pravci.
- Zbog izvođenja neophodnih radova izmjenjen je režim saobraćaja u ulicama: Sedrenik, Mula Mustafe Bašeskije, Antuna Hangija, Safvet-bega Bašagića i  Zvornička.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije