Zbog požara na putu Stolac - Ljubije saobraćaj potpuno obustavljen

Anadolija
Zbog požara na putu Stolac - Ljubije saobraćaj potpuno obustavljen
Zbog požara na magistralnom putu M-6, Stolac - Ljubije, u mjestu Žegulja saobraćaj je potpuno obustavljen.

Alternativni putni pravac za vrijeme obustave je Stolac-Berkovići-Bileća, saopštio je Bosanskohercegovački auto-moto klub (BIHAMK).

Iz BIHAMK-a navode da pretežno mokar ili vlažan kolovoz i povećana opasnost od odrona karakterišu saobraćajnu situaciju u većem dijelu BiH. Vozače savjetuju da vožnju prilagode uslovima na putu i da izbjegavaju rizična preticanja.

Saobraćaj se odvija usporeno ili uz kraća zadržavanja na dionicama s aktuelnim sanacionim radovima, a izdvajaju se putni pravci: M-5 Donji Vakuf-Travnik, M-4 Tuzla-Kalesija, M-16 Bugojno-Kupres, M-17 Maglaj-Žepče i M-18 Sarajevo-Vogošća.

Pojačan je promet vozila na graničnim prelazima Doljani, Izačić i Bosanski Brod, a zadržavanja su u intervalima od 60 do 90 minuta. Na ostalim graničnim prelazima, trenutna zadržavanja su do 30 minuta.
Za međunarodni promet vozila, privremeno su otvoreni granični prelazi: Duži-Imotica, Orahov Do-Slano i Hadžin Potok-Bogovolja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije