Zbog duševne boli SDP-ovaca kažnjen sa 9.000 KM

Radiosarajevo.ba
Zbog duševne boli SDP-ovaca kažnjen sa 9.000 KM


Senad Avdić, urednik i vlasnik magazina Slobodna Bosna, dužan je trojici visokih dužnosnika SDP-a isplatiti po 3.000 KM štete zbog nanošenja duševne boli.

Tako glasi prvostepena presuda Opštinskog suda u Sarajevu. Avdića su Zlatko Lagumdžija, predsjednik SDP-a, Željko Komšić i Damir Hadžić tužili zbog teksta Kako su pali Hasibović i Hadžić. U tekstu je problematizirana tzv. afera Reket, a objavljene su i porodične fotografije SDP-ovaca, koje su oni postavili na Facebook.

U presudi koju je donijela sutkinja Lejla Fazlagić stoji da su tekstom narušene odredbe Zakona o zaštiti od klevete, Konvencije o pravima djeteta i Kodeksa za štampu.

Podsjetimo, u spornom tekstu navedeno je da je Federalna uprava policije podnijela krivične prijave protiv Damira Hadžića i Huseina Hasibovića, poduzetnika iz Sarajeva. Hasibovića i Hadžića prijavio je tadašnji direktor ASA Grupacije Nihad Imamović, jer je Hasibović tražio novac u ime Hadžića, kako bi bio odobren regulacioni plan koji je bio neophodan grupi investitora, među kojima i Imamović.

Kasnije je ovo pisanje potvrdila i audio-snimka razgovora Hasibovića i investitora, koju je objavio BHT. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije