Zatvorena referendumska biračka mjesta: Počelo prebrojavanje glasačkih listića

Anadolija
Zatvorena referendumska biračka mjesta: Počelo prebrojavanje glasačkih listića
Birački odbori u Republici Srpskoj započeli su prebrojavanje glasova nakon zatvaranja biračkih mjesta koja su danas bila otvorena od sedam do 19 sati.

Ekipa AA posjetila je jedno od biračkih mjesta u Banjoj Luci gdje su članovi biračkog odbora sačekali 19 sati da bi nakon toga uklonili oznake biračkog mjesta, te otvorili glasačku kutiju i počeli s prebrojavanjem listića.

Prema podacima Republičke komisije za provođenje referenduma o Danu Republike Srpske, do 17 sati na pitanje "Da li podržavate da se 9. januar obilježava i slavi kao Dan Republike Srpske?" izjasnilo se 624.190 osoba ili 51,17 posto svih registriranih birača.

Siniša Karan, predsjednik Komisije najavio je da se u 21 sat kada se očekuju kompletni rezultati o izlaznosti i prvi rezultati referenduma. Na biračkom spisku koji je formirala komisija pravo na izjašnjavanje imalo je 1.219.399 građana RS-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije