Odrekli ga se i preko novina: SBB zatražio smjenu Jusića

Radiosarajevo.ba
Odrekli ga se i preko novina: SBB zatražio smjenu Jusića
Veliki interes bh. javnosti izazvala je informacija da je zamjenik ministrice za odbranu BiH Sead Jusić (SBB) potpisao zahtjev predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Mladena Ivanića za angažiranje Počasne jedinice OSBiH na proslavi neustavnog Dana RS-a.

Tim povodom danas su se oglasili i predstavnici Saveza za bolju budućnost - Fahrudin Radončić, stranke čiji je i Jusić član, a koji su istaknuli da je zbog ovakvih izjava zamjenika ministrice za odbranu predsjedavajućem Vijeća ministara Denisu Zvizdiću danas upućen zvaničan zahtjev za Jusićevu smjenu.

U obrazloženju zahtjeva stoji da je podnesen zbog toga što je odluku o učešću OSBiH "potpisivao po nalogu ministrice Pendeš, a da isti pri tome nije izvršio nikakve konsultacije s bošnjačkim članom Predsjedništva Bakirom Izetbegovićem ili predsjednikom SBB-a Fahrudinom Radončićem".

Vrlo je zanimljivo i to da je već ranije jutros, bez zvaničnog saopćenja, u novinama Dnevni avaz izašao tekst iz kojeg je vrlo jasno da je Jusić već isključen iz članstva SBB-a. U rubrici Ličnost dana stoji da je "nekadašnji član SDA i SBB-a, vodeći se krutim pravilima da sluša naredbe pretpostavljene ministrice Marine Pendeš, potpuno izgubio politički kompas".

Također, tekstom je i najavljeno današnje saopćenje Saveza za bolju budućnost - Fahrudin Radončić, što implicira da se vrh ove stranke Jusića odrekao, prvenstveno putem novina, a zatim i zvaničnim zahtjevom za smjenu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije