Zatražen pritvor za pomoćnicu bivšeg načelnika Damira Hadžića

S. H.
Zatražen pritvor za pomoćnicu bivšeg načelnika Damira Hadžića
Radiosarajevo.ba / Ilustracija
Tužilaštvo Kantona Sarajevo predložilo je Kantonalnom sudu određivanje jednomjesečnog pritvora za Jasminu Horo, pomoćnicu bivšeg načelnika Općine Novi Grad Damira Hadžića.

Pritvor je predložen zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, prikrivanje dokaza i opasnosti od ponavljanja krivičnog djela, potvrdila je za Radiosarajevo.ba glasnogovornica Tužilaštva Kantona Sarajevo Azra Bavčić, koja je navela da Kantonalni sud ima 24 sata na raspolaganju da se očituje o prijedlogu Tužilaštva.

Tužilaštvo KS-a tereti Jasminu Horo za tri djela: zloupotrebu položaja i pranje novca, te poticanje vještaka na zloupotrebu procjene, što je novo djelo za koje je osumnjičena.

Jasmina Horo je već ranije 9. novembra, u istoj akciji, uhapšena s Esedom Radeljašom, Nedžadom Kapetanovićem i Jusufom Čauševićem, zbog čega su joj tada određene mjere zabrane, tačnije zabrana napuštanja države i obaveza javljanja nadležnom organu.

Ista istraga obuhvatila je Damira Hadžića, bivšeg načelnika Općine Novi Grad i Kasima Zuluma, sudskog vještaka, te dok je nedavno Hadžiću određen jednomjesečni pritvor, Zulum je pušten na slobodu.

Jasminu Horo SIPA je ponovo uhapsila 6. decembra ove godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije