Zaev posjetio članove Predsjedništva: Gradimo dobre odnose Makedonije i BiH

Radiosarajevo.ba
Zaev posjetio članove Predsjedništva: Gradimo dobre odnose Makedonije i BiH
U okviru službene posjete Bosni i Hercegovini, premijer Makedonije Zoran Zaev sastao se danas u Sarajevu sa Mladenom Ivanićem i Bakirom Izetbegovićem, članovima Predsjedništva BiH.

Zajedno sa Zaevom, u delegaciji Makedonije stiglo je još i pet ministara iz aktuelne makedonske vlade, koji su na sastanku s Predsjedništvom BiH konstatirali da između dvije prijateljske i bliske zemlje nema otvorenih pitanja. Štaviše, naglasili su da su politički odnosi izuzetno dobri.

Najavljeno otvaranje direktne avionske linije između Sarajeva i Skoplja, kao i potpisivanje niza sporazuma (kao što su priznavanje vozačke dozvole, prelazak granice s ličnom kartom), ocijenili su kao osnov za daljnje unapređenje ekonomske saradnje i trgovinske razmjene između dvije zemlje.

Makedonski premijer Zaev upoznao je članove Predsjedništva BiH s aktuelnom sociopolitičkom situacijom u njegovoj zemlji i njenim evroatlantskim putem za koji cijeni da nema alternativu.

Članovi Predsjedništva su izrazili zadovolјstvo zbog formiranja nove vlade i stabilizacije prilika u Makedoniji, smatrajući da je tako poslana snažna poruka cijelom regionu da je moguće napraviti ozbiljan iskorak ka stabilnosti države i prosperitetu njezinih građana.

Sastanku je u ime predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Dragana Čovića prisustvovao savjetnik Tugomir Čuljak.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije