Vrijeme do kraja sedmice: Uskoro i snijeg

Radiosarajevo.ba
Vrijeme do kraja sedmice: Uskoro i snijeg
Danas će u našoj zemlji prevladavati pretežno sunčano vrijeme.

Poslijepodne ili krajem dana umjeren porast naoblake u Krajini i na sjeveroistoku Bosne može uvjetovati slab i kratkotrajan pljusak kiše. Vjetar, slab do umjeren, uglavnom jugozapadni. Dnevne temperature od 19 do 25 °C.

U Sarajevu sunčano. Dnevna temperatura oko 22 °C.

U četvrtak će biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Više sunčanog vremena poslijepodne. Tokom dana ponegdje u Bosni su mogući kratkotrajni i slabi lokalni pljuskovi. Vjetar, slab do umjeren, južni i jugozapadni. Jutarnje temperature od 5 do 11, na jugu od 10 do 14, a dnevne od 17 do 23 °C.

U petak umjereno, ponegdje pretežno oblačno vrijeme. Jutarnje temperature od 3 do 9, na jugu od 8 do 13, a dnevne od 17 do 23 °C.

U subotu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Slabi lokalni pljuskovi su mogući ponegdje na zapadu, istoku, jugoistoku Bosne, kao i na sjeveru i istoku Hercegovine. Jutarnje temperature od 4 do 10, na jugu od 9 do 13, a dnevne od 10 do 16, na jugu od 19 do 24 °C.

U nedjelju u Bosni prijepodne umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a poslijepodne oblačno. U Hercegovini prijepodne pretežno sunčano, uz postepeno naoblačenje u ostatku dana. Poslije podne i u večernjim satima kiša se očekuje u većini područja. Na planinama sa susnježicom i snijegom. U noći sa nedjelje na ponedjeljak susnježica i snijeg se očekuju u područjima iznad 600 metara. Jutarnje temperature od 3 do 9, na jugu od 7 do 12, a dnevne od 10 do 16, na jugu od 15 do 20 °C.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije