Vremenska prognoza za vikend: Kiša i snijeg

Radiosarajevo.ba
Vremenska prognoza za vikend: Kiša i snijeg
Radiosarajevo.ba / Ilustracija
Prvo dana vikenda u Bosni i Hercegovini bit će oblačno. U nizinama će padati kiša ili susnježica.

Snijeg se očekuje iznad 700 metara nadmorske visine. Očekivana količina padavina u Hercegovini i zapadnim područjma Bosne je između 20 i 30 litara po metru kvadratnom. U centralnim područjima Bosne i Krajini se očekuje između 10 i 20 litara po metru kvadratnom.

Na sjeveru i istoku Bosne između 5 i 10 litara padavina po metru kvadratnom. Vjetar većinom slab, u zapadnim područjima umjerene jačine, sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 0 i 3°C, na jugu zemlje od 4 do 7°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 2 i 6°C, na jugu zemlje od 6 do 10°C.

U nedjelju u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno. U jutarnjim satima slab snijeg u istočnim područjima Bosne, lokalno i u centralnim područjima. Na jugu Hercegovine će pasti malo kiše, a na istoku može padati slab snijeg ili susnježica. Poslije podne postepeno smanjenje oblačnosti u Hercegovini, zapadnim područjima Bosne i u Krajini, a u noći i u ostalim područjima. Vjetar slab sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između -2 i 2°C, na jugu zemlje od 2 do 5°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 2 i 6°C, na jugu zemlje od 8 do 11°C.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije