Vremenska prognoza: Evo kakvo nas vrijeme očekuje do aprila

Radiosarajevo.ba
Vremenska prognoza: Evo kakvo nas vrijeme očekuje do aprila
Prema aktuelnim prognostičkim kartama, od 20. do 26. marta 2017. godine u Bosni i Hercegovini se očekuje stabilno vrijeme s dužim sunčanim intervalima i uz natprosječne temperaturne vrijednosti za ovaj period godine.

Nešto veći izgledi za padavine su u utorak 21. i srijedu 22. marta, pretežno u vidu povremenih slabijih pljuskova, izraženije na sjeveru zemlje, u Krajini i mjestimično u zapadnoj Hercegovini.

Jutarnje temperature zraka kretat će se od 4 do 9 u unutrašnjosti zemlje, na jugu od 8 do 12, maksimalne dnevne dostizat će vrijednosti između 16 i 21 °C. Djelimično osvježenje, uz niže temperature, primjerenije ovom dijelu godine, očekuje se u dane vikenda.

U nastavku prognoznog perioda, od 27. marta izgledne se slične vremenske prilike. Početak sedmice nestabilniji uz slabije padavine na sjeveroistoku, potom u cijeloj zemlji sunčanije s nešto nižim, ali još uvijek natprosječnim temperaturama zraka. Maksimalne dnevne vrijednosti dostizat će između 11 i 16 °C.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije