Vremenska prognoza do četvrtka: Pljuskovi i grmljavina

Radiosarajevo.ba
Vremenska prognoza do četvrtka: Pljuskovi i grmljavina
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Kiša u Sarajevu
Danas se u našoj zemlji jutro očekuje umjereno do pretežno oblačno. U ostatku dana, uglavnom, sunčano uz umjerenu oblačnost.

U drugom dijelu dana lokalni pljuskvi i grmljavina su mogući u zapadnim, centralnim i istočnim područjima Bosne, kao i ponegdje u Hercegovini. Vjetar u Bosni slab sjeverni i sjeverozapadni, a u Hercegovini, slaba do umjerena, bura. Jutarnje temperature od 8 do 13, na jugu od 11 do 16, a dnevne od 18 do 24, na jugu od 24 do 28 °C.

U Sarajevu jutro pretežno oblačno. U ostatku dana, uglavnom, sunčano uz umjerenu oblačnost. Poslije podne ili krajem dana je moguć pljusak kiše. Jutarnja temperatura oko 11, a dnevna oko 18 °C.

U utorak nestabilno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Jutarnje temperature od 8 do 13, na jugu od 12 do 17, a dnevne od 18 do 24, na jugu od 26 °C.

U srijedu  nestabilno vrijeme uz povremene lokalne pljuskove i grmljavinu. U Posavini i Krajini padavine tek u večernjim satima. Jutarnje temperature od 8 do 13, na jugu od 12 do 17, a dnevne, uglavnom, od 21 do 28 °C.

U četvrtak nestabilno vrijeme uz povremene lokalne pljuskove. U večernjim pljuskovi i grmljavina u većem dijelu Bosne. Jutarnje temperature od 8 do 14, a dnevne od 17 do 23, na jugu do 27 °C.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije