Vlada naredila početak priprema za gradnju brze ceste Lašva - Travnik

Radiosarajevo.ba
Vlada naredila početak priprema za gradnju brze ceste Lašva - Travnik
/ Arhiva/Ilustracija
Izgradnja brze ceste Lašva - Nević-Polje, koja će povezivati Travnik s Koridorom Vc, je od velikog javnog interesa, potvrđeno je to odlukom na današnjoj, 99. sjednici Vlade Federacije BiH.

Tačnije, Federalna vlada donijela je Odluku o utvrđivanju javnog interesa za izgradnje brze ceste Lašva - Nević-Polje, u dužini od gotovo 25 kilometara.

Ovom odlukom, korisniku eksproprijacije, Javnom poduzeću FBiH d.o.o. Mostar naloženo je da pokrene postupak eksproprijacije nekretnina prema već urađenim elaboratima.

Vlada FBiH je još 2014. godine donijela gotovo identičnu odluku, kojom je utvrđen opći interes za izgradnju brze ceste Lašva - Vitez - Donji Vakuf, a kako je od dana njenog donošenja protekao rok od dvije godine u kojem je bilo potrebno pokrenuti postupak eksproprijacije, donesena je nova odluka o utvrđivanju javnog interesa, što je zakonski uvjet za pokretanje postupka eksproprijacije.

Time, praktično, počinje prva faza izgradnje ove brze ceste, koja je itekako potrebna za stanovnike Srednjobosanskog kantona, čime će biti povezani s Koridorom Vc.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije