Veliko nevrijeme izazvalo brojne probleme širom BiH

Radiosarajevo.ba
Veliko nevrijeme izazvalo brojne probleme širom BiH
Avaz / Radio Gradačac
Veliko nevrijeme zahvatilo je u ponedjeljak veći dio Bosne i Hercegovine.

U poslijepodnevnim satima kiša pada i u glavnom gradu Bosne i Hercegovine, te je do sada već izazvala brojne probleme poput poplavljene Baščaršije, izljevanja šljunka u ulici Safveta-bega Bašagića, te brojnih drugih.

U problemima zbog jake kiše i grada našli su se i dijelovi Sjeverne Bosne, naročito Gradačac, u kojem je od udara groma smrtno stradao radnik Elektrodistribucije.

Ulicama Gradačca zbog loših rješenja kanalizacionih odvoda doslovno plove automobili koji nastoje proći kroz gradski kružni tok.

Zbog izlijevanja vode na kolovoz, u prekidu je odvijanje saobraćaja na regionalnom putu R-460 Gradačac-Gračanica u mjestu Srnice, saopćili su iz BIHAMK-a.

Federalnoj upravi civilne zaštite prijavljeno je izlijevanje bujičnih potoka i rijeke Tinje iz korita, u naseljima Srnice Donje i Vučkovci.
 
Podsjećamo, područje općine Ljubinje danas je zahvatilo jako nevrijeme praćeno gradom veličine oraha koji je nanio veliku štetu poljoprivrednicima, te području općine Trebinje, ali i Živinice u kojem je pala veća količina grada.
 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije