Vanredna sjednica: SDA iz vlasti u Goraždu izbacuje SBB

Radiosarajevo.ba
Vanredna sjednica: SDA iz vlasti u Goraždu izbacuje SBB
Za danas je zakazana vanredna sjednica Skupštine Bosansko-podrinjskog kantona na kojoj će, sudeći prema informacijama koje dolaze iz SDA i SBB-a, biti okončana koalicija ove dvije stranke.

Iz SBB-a navode da se radi o raskidu koalicije na inicijativu SDA. Poziv za vanrednu sjednicu s potpisima deset poslanika stigao im je danas, piše N1.

"Na adresu predsjedavajuće Skupštine došao je zahtjev za sazivanje vanredne sjednice potpisan od strane deset poslanika iz razloga što je postignut sporazum u uspostavi nove parlamentarne većine i gdje se traži da vanredna sjednica danas u 16 sati. Nakon što sam utvrdila da se radi o poslanicima i da postoji potreban broj potpisa, zakazala sam vanrednu sjednicu Skupštine'', ispričala je za N1 Aida Obuća, predsjedavajuća Skupštine.

Dodala je da, zvanično, nije dobila prijedlog dnevnog reda.

''U tom pozivu nisam dobila prijedlog dnevnog reda. Odredbe Poslovnika u potpunosti daju mogućnost ovakvog ponašanja i poslanika i predsjedavajuće'', kazala je ona.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije