Ko Mladenu Ivaniću otvara pisma u Predsjedništvu

E. H.
Ko Mladenu Ivaniću otvara pisma u Predsjedništvu
AA / Mladen Ivanić
Zbog pisama koje je članovima Predsjedništva BiH uputio Međunarodni sud pravde u Haagu i koje su ovih dana glavna tema u slučaju revizije presude po tužbi BiH protiv Srbije, predsjedavajući Mladen Ivanić zakazao je danas konferenciju za medije.

Iz njegovog kabineta u Predsjedništvu BiH za Radiosarajevo.ba potvrdili su kako je pismo koje je predsjedavajući Ivanić trebao primiti razlog održavanja današnje konferencije za medije, ali više detalja nisu nam mogli potvrditi.

No, detaljan razlog zbog kojeg će se Ivanić obratiti javnosti jeste to što je neko otvorio ovo pismo iako je predsjedavajući Predsjedništva BiH upozorio da njegovu kovertu ne smije niko otvarati, budući da ima "manjak povjerenja" u ambasadoricu BiH u Holandiji Mirsadu Čolaković. Ove informacije potvrdila nam je njegova savjetnica za medije Marija Milić, koja je dodala da će konferencija za medije biti održana u 15 sati.

Podsjećamo, zahtjev za reviziju presude po tužbi protiv Srbije za genocid i agresiju bh. predstavnici su podnijeli u petak, 24. februara. Podnošenju zahtjeva prethodila su politička previranja i upozorenja da bi podnošenje zahtjeva za reviziju BiH moglo dovesti do krize u našoj državi.

Zahtjev je podnesen, a nakon toga uslijedile su brojne reakcije, posebno iz Republike Srpske, ali i iz cijelog regiona, gdje se sve češće pominje kako će sve to izazvati duboku krizu u BiH i regionu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije