Uvažena žalba: Delimustafić i ostali bi mogli ponovo u pritvor

E. H.
Uvažena žalba: Delimustafić i ostali bi mogli ponovo u pritvor
Anadolija / Alija Delimustafić
Vrhovni sud Federacije Bosne i Hercegovine danas je uvažio žalbu Tužilaštva Kantona Sarajevo na odluku Kantonalnog suda Sarajevo da se za četvero osumnjičenih u predmetu Delimustafić i ostali ne odredi mjera produženja pritvora.

Kako je za Radiosarajevo.ba potvrdila Azra Bavčić, glasnogovornica Tužilaštva KS, Vrhovni sud FBiH je odluku vratio na ponovo odlučivanje Kantonalnom sudu Sarajevo, koji će ponovo morati da odluči o novim mjerama pritvora za četvero uhapšenih u akciji Pravda.

Predmet ponovnog odlučivanja bit će Alija Delimustafić, bivši ministar unutrašnjih poslova RBiH, Jusuf Škrijelj, Suada Hadžić I Lejla Cerić koji su već ranije proveli mjesec dana u pritvoru.

Već ranije Tužilaštvo KS se oglasilo nakon puštanja navedenih osoba iz pritvora, kazavši kako je odluka suda neutemeljena i nije zasnovana na zakonu, te su prije četiri dana najavili žalbu na takvu odluku koja je danas uvažena.

Podsjećanja radi navest ćemo da su ove četiri osobe uhapšene u velikoj policijskoj akciji Pravda, koja je provedena prošlog mjeseca, a osumnjičeni su za krivično djelo organizirani kriminal, u vezi sa zloupotrebom položaja, pranjem novca, prevarom I povredom zakona sudije.

Već ranije Kantonalni sud Sarajevo je produžio pritvor bratu Alije Delimustafića, Mirsadu, te Zoranu Lončaru i Izetu Musiću, koji su uhapšeni u istoj akciji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije