Upozorenje: Zbog vrućina izbjegavati vožnju na duže relacije

Fena
Upozorenje: Zbog vrućina izbjegavati vožnju na duže relacije
Arhiv / Doljani, izvor: Wikipedia
Saobraćaj se ovoga jutra odvija usporeno ili uz kraća zadržavanja na dionicama sa aktuelnim sanacionim radovima.

Zbog visokih dnevnih temperatura zraka, iz BiHAMKA-a apeluju na vozače da izbjegavaju vožnje na duže relacije tokom dana, a ukoliko ipak putuju preporučujemo da prave češće pauze.

 

Zbog održavanja auto-trke na brdskim stazama "Vlasenica 2016", danas od 10:30 do 13 sati i od 13:30 do 15 sati doći će do obustave saobraćaja na magistralnom putu M-19 Vlasenica-Han Pijesak (na dijelu od Vlasenice do Tugova u dužini od 5.650 m). Za vrijeme obustave vozila će biti preusmjerena na alternativne pravce. Povremene polusatne obustave zbog deminiranja terena aktuelne su tokom dana na magistralnom putu M-1.8 Lončari-Orašje, u blizini mjesta Dusine.

 

Prema informacijama prikupljenim od granične policije BiH, na GP Doljani i Gabela Polje pojačan je izlazak vozila iz BiH (zadržavanja su od 40 minuta do 1 sat). Na ostalim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Zbog radova na području Hrvatske, na GP Orašje-Županja vozila tokom dana saobraćaju usporeno u oba smjera. Apeluje se na vozače da prije polaska na putovanje provjere svu potrebnu dokumentaciju, kao i važnost svih dokumenata neophodnih za prelazak granice.

 

IZMJENE U REŽIMU SAOBRAĆAJA:

 

KANTON SARAJEVO

- Zbog održavanja Festivala ulične umjetnosti 2016 danas i sutra od 16 do 23 sata obustavlja se saobraćaj u dijelu ulice Radićeva (od raskrsnice sa ulicom Obala Kulina bana do raskrsnice sa ulicama Mis Irbina i Branilaca Sarajeva). Alternativni pravac za vrijeme obustave je: Obala Kulina bana-Kulovića-Branilaca Sarajeva-Radićeva.

- Zbog održavanja fudbalske utakmice (FK Željezničar-FK Sarajevo) danas od 18 do 23 sata obustavlja se saobraćaj na dijelu ulice Zvornička (od raskrsnice sa ulicama Put Mladih Muslimana-Azize Šaćirbegović do raskrsnice sa ulicom Hamdije Čemerlića).

- Zbog izvođenja radova na rekonstrukciji uličnih cjevovoda od 08 do 18 sati obustavlja se saobraćaj u ulici Obala Kulina Bana (od raskrsnice sa ulicom Gimnazijska do raskrsnice sa ulicom Ćumurija) u lijevoj traci u dozvoljenom smijeru, dok drugi dio (žuta traka) ostaje slobodan za saobraćaj.

- Zbog radova na izgradnji kružne raskrsnice na dijelu ulica Ante Babića i Ive Andrića (spoj “X” transferzale i novoizgrađene “A” transferzale), obustavljen je saobraćaj u dijelu ulice Ive Andrića (od raskrsnice sa ulicom Olimpijska do raskrsnice sa ulicom Ante Babića).

- Zbog radova na rekonstrukciji vodovodno-kanalizacione mreže od 07:30 do 17 sati obustavlja se saobraćaj u ulici Avde Jabučice (od broja 29 do spoja sa ulicom Imera Stupca), a alternativni pravac za vrijeme obustave je: Avde Jabučice-Omera Stupca-Kalemova-Tešanjska-Kranjčevićeva i obratno.

-Zbog izvođenja sanacionih radova, usporeno se saobraća u ulicama: Blažujski drum, Lužansko polje, Dejzina Bikića, Skenderija (kod br.25), Nalina, Kemal Begova i Branilaca Hotonja.

-Zbog izvođenja radova na izgradnji kolektora usporeno se saobraća na lokalnom putu Ljubovčići-Jeleč-Pazarić (od 08 do 17 sati).

AUTOPUT

Banja Luka-Bosanska Gradiška, zbog izgradnje vijadukta Mahovljani, za saobraćaj je zatvorena petlja Mahovljani. Vozačima se preporučuje korištenje petlje Aleksandrovac ili magistralnog puta M-16 u ovisnosti od pravca kretanja.

MAGISTRALNI PUTEVI

M-1.8

Orašje-Lončari, zbog deminiranja terena u mjestu Dusine od 07 do 16 sati dolazi do povremenih polusatnih obustava saobraćaja.

M-4

Gračanica, zbog radova na rekonstrukciji raskrsnice u Gračanici saobraćaj se odvija usporeno.

Banja Luka (Rebrovac)-Čelinac, zbog sanacije klizišta saobraća se naizmjenično, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

M-5

Rakovica-Kobiljača, zbog radova na izgradnji distributivnog cjevovoda, saobraćaj se odvija jednom trakom-naizmjenično.

Trg Maršala Tita u Bihaću, zbog izgradnje poslovnog objekta saobraća se jednom trakom.

M-6.1

Livno (na spoju sa M-16) zbog izgradnje kružnog toka saobraćaj se odvija usporeno uz povremene obustave i preusmjeravanja na alternativne pravce.

M-15

Kamičak-Ključ, zbog radova na sanaciji škarpe iznad i ispod nivele ceste saobraćaj se odvija naizmjenično, jednom trakom.

M-16

Donji Vakuf, zbog radova na sanaciji škarpe, saobraćaj se odvija naizmjenično jednom trakom.

Jajce- Crna Rijeka (lokalitet Lučina), zbog klizišta, saobraćaj se odvija usporeno, jednom trakom.

M-16.2

U toku su radovi na ulazu u Prozor, zbog čega se saobraća usporeno, jednom trakom.

M-17

Topčić Polje-Lašva (Nemila) zbog radova na sanaciji škarpe iznad nivele ceste, saobraćaj se odvija naizmjenično jednom trakom.

Buna-Tasovčići, zbog radova na sanaciji udarnih rupa i asfaltiranju blizini mjesta Ševaš Njive na mjestu izvođenja radova saobraća se jednom trakom.

Doboj-Šešlije (dionica Johovac-Rudanka), u toku je izgradnja priključaka magistralnog puta na budući autoput, pa je saobraćaj regulisan privremeno postavljenom signalizacijom, čije je poštivanje obavezno.

M-18

Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje, zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Kladanj (most preko rijeke Drinjače), zbog radova na mostu saobraća se jednom trakom uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

Priboj-Simin Han, zbog sanacije klizišta saobraća se naizmjenično, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

REGIONALNI PUTEVI

R-435 Nevesinje-Berkovići - u toku su radovi na rekonstrukciji i modernizaciji ove dionice, zbog čega se saobraćaj odvija naizmjenično, jednom trakom.

R-454a Bratunac-Drinjača - zbog aktiviranog klizišta na snazi je zabrana saobraćaja za teretna motorna vozila preko 3,5 tone ukupne mase i autobuse preko 5 tona.

R-474 Prnjavor-Doboj (Gornja Vijaka2-Razboj u mjestu Dragalovci) - zbog radova na izgradnji saobraćajnice i mosta preko rijeke Ukrine, na snazi je potpuna obustava saobraćaja, a vozila saobraćaju lokalnim putem kroz selo Brestvo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije