UKC Banja Luka ponudio da primi onkološke pacijentice iz FBiH

Fena
UKC Banja Luka ponudio da primi onkološke pacijentice iz FBiH
Foto: Radiosarajevo.ba / Ilustracija
Udruženje građanki oboljelih od karcinoma dojke "Iskra" u saradnji s Univerzitetskim kliničkim centrom iz Banja Luke, ponudili su svim onkološkim pacijenticama da tretmane radijacije i hemoterapije obave u tom banjalučkom centru.

"UKC Banja Luka prihvatio je prijedlog da se pomogne ženama koje su oboljele od karcinoma, onkološkim pacijenticama kojima je početkom ove sedmice uskraćena usluga radijacije u Univerzitetskom kliničkom centru Sarajevo i koje ne mogu čekati da se aparati poprave. U UKC Banja Luka su nam rekli da mogu primiti sve pacijentice, odnosno oko 300 njih iz Federacije BiH", kazala je predsjednica Udruženja Iskra Azra Ikalović.

Navela je da smještaj u UKC Banja Luka može biti osiguran za sve pacijentice iz FBiH koje su uporedo na hemoterapiji i zračenju, dok pacijentice koje trebaju samo tretman zračenja mogu biti smještene u Domu penzionera u Banjoj Luci.

"Ovaj dogovor je ostvaren u saradnji s nevladinim sektorom, UKC Banja Luka, Centrom za zračenje u Banjoj Luci, predstavnicima Fonda zdravstvenog osiguranja RS i direktorom Doma penzionera u Banjoj Luci", rekla je Ikalović.

Svi pacijenti koji su upućeni na UKC Sarajevo, a kojima su uskraćene te usluge, mogu se javiti u UKC Banja Luka na telefon 051 342 800 ili Fondu zdravstvenog osiguranja RS na broj 051 249 174.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije