U Zenici proglašen Dan žalosti: U srijedu dženaza i ukop dvojice mladića

N. K.
U Zenici proglašen Dan žalosti: U srijedu dženaza i ukop dvojice mladića
Zbog smrti trojice mladih Zeničana, koji su u subotu navečer vraćajući se iz diskoteke pod još nerazjašnjenim okolnostima s automobilom završili u rijeci, za sutra je na području Zenice proglašen Dan žalosti.

"Zbog teške saobraćajne nesreće koja se dogodila 4/5 februara 2017. godine, a u kojoj su smrtno stradala trojica naših mladih sugrađana, gradonačelnik Grada Zenica Fuad Kasumović je u srijedu, 8. februara 2017. godine proglasio Dan žalosti na području Grada Zenica", saopćeno je iz press službe Grada Zenice.

Kako je rečeno, dan žalosti će biti obilježen obaveznim isticanjem zastava Bosne i Hercegovine i Grada Zenica na pola koplja, odnosno jarbola, na zgradi Grada Zenica i drugim institucijama Grada.

"Elektronski i drugi mediji na području grada, kao i organizatori kulturno-umjetničkih i sportskih manifestacija na području grada dužni su prilagoditi svoje programske sadržaje Danu žalosti", stoji u saopćenju.

Kako piše Avaz, sutra će biti obavljena i dženaza poslije ikindija-namaza na mezarju u Janjićima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije