Četnici u Višegradu: Počelo okupljanje Ravnogorskog pokreta

Radiosarajevo.ba
Četnici u Višegradu: Počelo okupljanje Ravnogorskog pokreta
Screenshot / Visegrad24.info
Povodom 71. godišnjice hapšenja Draže Mihajlovića, četničkog komandanta i ratnog zločinca iz Drugog svjetskog rata, danas je u Višegradu počelo obilježavanje ovog datuma.

Okupljanje pripadnika Ravnogorskog četničkog pokreta nastavljeno je uprkos brojnim incidentima prethodnih godina i pored toga što brojni pojedinci i organizacije već godinama upozoravaju kako je ova svečanost sramna, jer se veliča čovjek koji je odgovoran za veliki broj zločina nad Bošnjacima, Hrvatima i drugim nesrpskim stanovništvom.

Uz nezaobilazne četničke uniforme i ikonografiju, pripadnici Ravnogorskog pokreta Republike Srpske najavili su cjelodnevni program, a sve je počelo jutrošnjim postrojavanjem u centru Višegrada.

Zbog napada na novinare prošle godine tokom obilježavanja godišnjice hapšenja posebna pažnja policije trebala bi biti usmjerena na ovogodišnje okupljanje, ali takve informacije nam još uvijek nisu mogli potvrditi iz Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo.  Glasnogovornica Danka Tešić nam je kazala kako se navodi o takvom događaju provjeravaju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije