U Hodbini kod Mostara u požaru izgorjela štala i nekoliko kuća

Anadolija
U Hodbini kod Mostara u požaru izgorjela štala i nekoliko kuća
Požar koji je jučer izbio na Gubavici, južno od Mostara, danas se proširio na Hodbinu gdje je izgorjela jedan štala i nekoliko napuštenih kuća.

Vlasnik izgorjele štale, Ibrahim Alađuz, kaže da je vatreni plamen s brda Hum sišao munjevitom brzinom i da se štala, unatoč intervenciji desetak mještana, nije mogla spasiti. 

"Plamen koji je dolazio, vjetar je širio munjevitom brzinom. Ništa nismo mogli uraditi. Sin je uspio govedo izvesti iz štale, a 120 bala sjena i štale su u trenu nestali", kazao je Alađuz. 

Da nije bilo vatrogasaca, kako naglašava, ostao bi bez svega, jer u zadnji tren mu je spašena i porodična kuća. 

Vatra je potpuno okružila Demivorića mahalu, gdje su ugrožene kuće porodica Matković i Demirović, a ništa bolje stanje nije ni u ostalim naseljenim mjestima ispod brda Hum. 

Trenutno je stanje je i dalje kritično, vatra je oko kuća, gori nisko raslinje i trava, vatrogasci se još uvijek bore s vatrenom stihijom, a pomažu im i mještani koji koriste naprtnjače i vodene pumpe kako bi spasili svoje domove i imovinu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije