U Bugojnu, rodnom gradu Selme Agić, stotine građana na ulicama

Anadolija
U Bugojnu, rodnom gradu Selme Agić, stotine građana na ulicama
Baš kako je to bio slučaj u Sarajevu i Bosanskoj Krupi, večeras je i u Bugojnu odana počast tragično preminulim Selmi Agić i Editi Malkoč. Sve ovo su gradovi koje povezuje jedna tragedija, a Bugojno je i rodni grad Selme Agić.

Kako prenosi Anadolija na mirnom okupljanju bilo je više stotina građana koji su na taj način iskazali podršku porodicama i zatražili odgovornost i sigurnije uvjete u saobraćaju. Građani traže preispitivanje zakonskih regulativa kojima se regulira sigurnost u saobraćaju.

Okupljeni građani su se uputili na mirnu šetnju preko ulica Kulina bana, Wagnerova nakon čega su došli ispred bugojanske Gimnazije gdje je Selma pohađala srednju školu te odali počast preminuloj Selmi.

Bugojanci su se potom uputili ponovo na Gradski trg gdje se načelnik Bugojna Hasan Ajkunić zahvalio prisutnima na podršci, čime je i završeno mirno okupljanje Selminih sugrađana, na čijim licima je prevladavao bol i saosjećanje.

Haris Bajrakterević, također student, nije uspio sakriti suze dok je govorio za Anadoliju.

 "Moja kolegica, moja drugarica sa kojom sam odrastao je poginula sinoć u saobraćajnoj nesreći. Šta da vam kažem? Tuga je zahvatila cijelo Bugojno. Jednostavno ja još uvijek ne mogu da prihvatim da je više neće biti. Zajedno smo gradili naše djetinjstvo. Vlasti bi morale više računa povesti o sigurnosti građana jer nažalost u kasnim večernjim satima naše ceste postaju automobilska trkališta", kaže Haris Bajraktarević.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije