Tuga u Mostaru: Sugrađani se oprostili od stradalih u avionskoj nesreći

Fena
Tuga u Mostaru: Sugrađani se oprostili od stradalih u avionskoj nesreći
Veliki broj Mostaraca na komemoraciji u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače oprostio se od pet osoba, koje su tokom vikenda stradale u tragičnoj avionskoj nesreći nadomak Mostara.

Na dostojanstven način odata je počast i upućen posljednji pozdrav pilotu Ivanu Karačiću,studentu Muhamedu Sipoviću, te učenicima Armanu Hadžiomeroviću, Lani Lovrić i Luki Lovrić.

"Zavladao je muk, teška atmosfera. Željeli smo vjerovati da je to samo ružan san. Nažalost, dogodila se nesreća koja je u trenutku odnijela pet života i ostavila duboku bol u porodici, kod robine i prijatelja poginulih, kao i u cijelom Mostaru i BiH. Napustili su nas uzorni učenici svojih škola, talentirani sportaši, vrijedni radnici, pupoljci našeg grada. Došao je trenutak da se oprostima, a kako se oprostiti od mladih ljudi koji su bili na pragu života. Dragi naši anđeli, u trenutku kada ste se odvojili od svojih majki, očeva, supruga, djece, rodbine i prijatelja, grad je od tuge zanijemio. Vaši najmiliji i vaši prijatelji u školi, sportskim klubovima, na fakultetu i u aero klubu ne mogu vjerovati da se nećete ponovo naći među njima", istakao je gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić u emotivnom govoru na ovoj komemoraciji.

Svi prisutni na komemarciji su uputili riječi saosjećanja s porodicama Lovrić, Hadžiomerović, Karačić i Sipović, a veliki broj predstavnika političkih, vjerskih i međunarodnih institucija u BiH poslali su telegrame sućuti.

U poslijepodnevnim satima bit će obavljen ukop četvvero od petero stradalih, dok će se pogreb Muhamedu Sipoviću, kako se neslužbeno saznaje, obaviti u četvrtak.

Podsjećamo, teška avionska nesreća dogodila se u subotu u popodnevnim satima, kada se nadomak Mostara srušio ultralaki avion, tokom panoramskog leta. U nesreći su stradali pilot i četiri putnika.

Zbog ove tragedije, danas je na području Mostara i Hercegovačko-neretvanskog kantona proglašen dan žalosti, a u toku su istražne radnje Tužilaštva BIH, koje pokušava utvrditi razloge ove nesreće.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije