Sutra sunčano uz umjerenu oblačnost

Fena
Sutra sunčano uz umjerenu oblačnost
U Bosni i Hercegovini sutra se očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost.

Poslijepodne, povećanjem oblačnosti, ponegdje u centralnim, jugoistočnim i zapadnim područjima Bosne, kao i na sjeveru i istoku Hercegovine postoje uslovi za slabe pljuskove, rijetko praćene grmljavinom. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Vjetar će biti slab sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura od 12 do 18, na jugu od 18 do 22, a najviša dnevna od 26 do 31, na jugu od 30 do 34 stepena.

U Sarajevu sutra će biti malo do umjereno oblačno vrijeme. Tokom dana, porastom oblačnosti, postoje uslovi za kratkotrajan lokalni pljusak i grmljavinu. Jutarnja temperatura oko 13, a najviša dnevna temperatura oko 27 stepeni.

U Bosni i Hercegovini danas je bilo sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Po kotlinama i uz riječne tokove bilo je magle ili niskih oblaka.

Temperature zraka u 14.00 sati: Bjelašnica 12 stepeni, Ivan-sedlo, Kupres i Sokolac 23,
Gradačac 24, Sarajevo 25, Banja Luka, Bihać, Bugojno, Doboj, Jajce, Sanski Most i Zvornik 26, Livno i Tuzla 27, Drvar i Zenica 28, Goražde 29, Neum 30, Trebinje 31, Mostar i Stolac 32 i Čapljina 33.

Temperatura mora u Neumu u 14 sati iznosila je 25 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije