Stiže hladniji val: Danas prijepodne kiša, tokom noći snijeg

Radiosarajevo.ba
Stiže hladniji val: Danas prijepodne kiša, tokom noći snijeg
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Ilustracija
Danas će u Bosni i Hercegovini biti pretežno oblačno i vjetrovito vrijeme. Prije podne slaba kiša se očekuje u Hercegovini, Krajini i zapadnim područjima Bosne

Od sredine dana se očekuju jače padavine koje će se postepeno premještati sa zapada prema istoku zemlje gdje se kiša očekuje tek krajem dana.

Obilnija kiša poslijepodne u zapadnim područjima Bosne. Na vrhovima planina u noći na subotu će padati i snijeg. Vjetar umjeren i jak, sa mogućim olujnim udarima, južnog smjera.

Prema večernjim satima vjetar će oslabiti i tokom noći će postepeno mijenjati smjer na istok i sjeveroistok. Najniža jutarnja temperatura zraka između 10 i 16 stepeni celzija. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 23 stepena celzija, u zapadnim područjima Bosne od 13 do 16 stepeni.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. U noći na subotu se očekuje kiša. Jutarnja temperatura zraka oko 12 stepeni, a najviša dnevna oko 21 stepen.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije