Stiglo saopćenje: Zenica će krajem dana dobiti grijanje

Fena
Stiglo saopćenje: Zenica će krajem dana dobiti grijanje
Pixabay / Ilustracija / Grijanje
Daljinsko grijanje stambenih i poslovnih prostora u Zenici, koje je bilo u totalnom prekidu, tokom popodnevnih i večernjih sati će se stabilizirati - saopćeno je iz kompanije ArcelorMittal Zenica.

Nakon nekoliko pokušaja u toku protekle noći, kako navode, "kotao broj 2" u pogonu Energetika je pokrenut i njegov rad se sada polako stabilizira, radna temperatura se podiže tako da se zadovolje svi sigurnosni aspekti.

 

"Od početka tehničkih problema na postrojenju ovog kotla, uzrokovanih iznimno niskim vanjskim temperaturama, tehnički timovi kompanije ArcelorMittal Zenica maksimalno su angažirani na njihovom otklanjanju. Pošto su ekstremno niske temperature nastavljene i tokom protekle noći, to je umnogome otežalo i usporilo radove na otklanjanju navedenog kvara", ističu iz AMZ.

 

Stručni timovi ove kompanije nastavili su raditi istim intenzitetom i tražiti alternativne opcije kako bi doveli opremu u ispravno stanje, i trenutno se rade i na popravci "kotla broj 1", na kojem je uočeno ozbiljno curenje.

 

"Rad sa samo jednim kotlom, pod ovako niskim temperaturama, uvijek je kritičan i teško održiv. Kako smo obavještavali javnost u posljednje tri godine, stanje kotlova u pogonu Energetika se pogoršava i za poboljšanje grijanja grada ne možemo učiniti ništa bolje od alternativnog projekta na Energetici koji smo već predložili. Trenutno svi radnici kompanije ArcelorMittal Zenica shvaćaju svoju društvenu odgovornost prema građanima Zenice i čine sve što je moguće kako bi se grijanje grada što prije potpuno normaliziralo", kaže PR menadžerica Dijana Božić-Srdanović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije