Obaviještene sve policijske agencije: Kriminalci spremaju atentat na Dragana Mektića

E. H.
Obaviještene sve policijske agencije: Kriminalci spremaju atentat na Dragana Mektića
Foto: Radiosarajevo.ba / Dragan Mektić
Pojedine kriminalne grupe u Bosni i Hercegovini spremaju atentat na ministra za sigurnost BiH Dragana Mektića, stoji u depeši koju je prethodnih dana Obavještajno-sigurnosna agencija BiH uputila svim policijskim agencijama.

Prema saznanjima obavještajaca, kriminalne grupacije s područja BiH i iz zemalja iz okruženja spremaju ubistvo ministra Mektića, a posljednjih dana policijske agencije i institucije u BiH istražuju ove prijetnje.

"Raspolažemo informacijama o mogućoj ugroženosti ministra Dragana Mektića i Direkcija je poduzela i poduzima više različitih mjera i aktivnosti na njegovoj zaštiti. U stalnom smo kontaktu sa svim ostalim policijskim tijelima u državi, kako bismo zaštitili ministra, no ne možemo govoriti koje to aktivnosti poduzimamo, niti šta je sadržaj prijetnji", kazao je za Radiosarajevo.ba Mirsad Vilić, direktor Direkcije za koordinaciju policijskih tijela u BiH.

Još se doznaje kako je depeša s ovim uznemirujućim informacijama policijskim strukturama upućena početkom ove sedmice, te da sadrži najmanje tri izvora koji potvrđuju da kriminalci pripremaju atentat na ministra Mektića.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije