Šta kažu meteorolozi - kakvo će vrijeme biti narednih dana

Radiosarajevo.ba
Šta kažu meteorolozi - kakvo će vrijeme biti narednih dana
Jutros je u Bosni pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini je pretežno vedro, osim u sjevernim dijelovima.

Temperature zraka izmjerene u 8 sati (°C): Bjelašnica -1; Banja Luka, Goražde i Sanski Most 6; Gradačac, Ivan-sedlo, Prijedor i Sokolac 7; Bijeljina, Jajce, Livno, Sarajevo i Tuzla 8; Bugojno i Doboj 9; Bihać, Drvar, Srebrenica i Zvornik 10; Zenica 11; Trebinje 15; Mostar 16; Neum i Stolac 17°C.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 951hPa, za 6hPa je veći od normalnog i ne mijenja se.

Bioprognoza: Biometeorološka prognoza je povoljna i većina populacije će biti boljeg raspoloženja. Tegobe kod osjetljivih osoba djelomično će se umanjiti. Preporučljivo je posvetiti pažnju primjerenom odijevanju s obzirom na to da će biti nešto svježije u odnosu na protekli period.

Danas u Hercegovini sunčano. U Bosni prijepodne pretežno oblačno. U drugoj polovini dana smanjenje oblačnosti. Vjetar u Bosni slab do umjerene jačine sjevernog smjera. U Hercegovini umjereno jaka bura. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 10 i 15°C, na jugu zemlje od 17 do 21°C. U Sarajevu prijepodne pretežno oblačno. Poslijepodne smanjenje oblačnosti. Najviša dnevna temperatura zraka oko 12°C.

Petak: U Hercegovini sunčano. U Bosni više oblačnosti dio prijepodneva. Po kotlinama magla ili niska naoblaka. Od sredine dana i u Bosni sunčano. Vjetar u Bosni slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini prije podne umjereno jaka bura, koja će poslije podne oslabiti. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 0 i 5°C, na jugu zemlje od 7 do 11°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 8 i 13°C, na jugu zemlje od 15 do 19°C.

Subota: U Hercegovini sunčano. U Bosni od jutarnjih sati povećanje oblačnosti sa sjevera. Po kotlinama ujutro magla. Vjetar u Bosni slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini slaba bura. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između -1 i 3°C, na jugu zemlje od 6 do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 10 i 16°C, na jugu zemlje od 17 do 20°C.

Nedjelja: U Hercegovini veći dio dana sunčano. Poslijepodne naoblačenje sa sjevera. U Bosni pretežno oblačno vrijeme. Vjetar u Bosni slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini slaba bura. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 2 i 6°C, na jugu zemlje od 7 do 11°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 9 i 14°C, na jugu zemlje od 17 do 20°C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije