Srebrenica: Održan predizborni skup koalicije SDA, SBB i SBiH

Fena
Srebrenica: Održan predizborni skup koalicije SDA, SBB i SBiH
U Srebrenici danas je održan predizborni skup koalicije SDA/ SBB/ SBiH na kojem su predstavljeni kandidati liste za Skupštinu općine Srebrenica i kandidat za načelnika općine Srebrenica Ćamil Duraković.

Gosti skupa su, između ostalih, bili predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine i predsjednik SDA Bakir Izetbegović i predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić.

Predsjedavajući Izetbegović je u izjavi za medije rekao da Srbi i Bošnjaci u Bosni i Hercegovini žive zajedno stoljećima i tako će ostati i dalje.

"Niko ne dovodi u pitanje da Republika Srpska ima svoj dan, ali to ne može biti dan koji vrijeđa druge ljude. U Bosni i Hercegovini ne smije biti nametanja, ne smije biti diskriminacije", rekao je Izetbegović.

"Zaista me raduje ova ekipa u Srebrenici. Bošnjaci ne treba i ne smiju da se dijele. Bili su gotovo podijelili Bošnjake, bili su napravili dosta nekih malih stranaka. Onda smo gospodin Radončić i ja sjeli i dogovorili se, napravili prijateljstvo. Ni u Srebrenici ne smiju da vas podijele. Pozivam vas da podržite ovog mladog čovjeka Ćamila Durakovića. Bošnjaka koji misli na sve građane u Srebrenici. Danas smo imali i sastanak u Sarajevu. Ne smijemo dozvoliti da Srebrenica opet padne u ruke onih koji je ne vole. Jedan po jedan glas, svi moraju da daju svoj doprinos. Morate da znate da smo mi uz vas, da možete računati na nas uvijek šta god treba", poručio je Izetbegović.

Na današnjem skupu sprisutnima se obratio i predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić i pozvao Bošnjake u Srebrenici da izađu na izbore 2. oktobra i glasaju za listu koalicije, i podrže Ćamila Durakovića.

Ćamil Duraković, aktuelni načelnik Općine Srebrenica i kandidat za načelnika na predstojećim izborima, poručio je sa skupa Srebreničanima da mu je čast imati podršku koalicije SDA/SBB/SBiH.

"Čast mi je imati podršku stranaka. Nije uvijek bilo jednostavno. Ponekad smo imali različita rješenja. Ali uvijek smo imali jedan cilj: Srebrenica ne smije pasti. Srebrenicom ne smiju vladati oni koji negiraju genocid. Neću pretjerati ako kažem da se u Srebrenici 2. oktobra brani Bosna i Hercegovina", rekao je Ćamil Duraković.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije