SDS će iskoristiti svaku mogućnost da do revizije presude ne dođe

Fena
SDS će iskoristiti svaku mogućnost da do revizije presude ne dođe
Potpredsjednik Glavnog odbora Srpske demokratske stranke (SDS) Mirko Šarović izjavio je danas u Sarajevu da će SDS iskoristiti svaku mogućnost da do revizije presude po tužbi BiH protiv Srbije ne dođe.

"Ako dođe do revizije presude, SDS će kreirati buduće odgovore i u ovom trenutku nije zauzeo konkretan stav. Sigurno je da će biti krize, ako dođe do revizije, ali ćemo o mjerama odlučiti unutar stranke", rekao je Šarović novinarima i dodao da blokade nisu politika SDS-a. 

Upitan o sastanku koji je za danas najavio član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović o eventualnom podnošenju zahtjeva za reviziju presude, Šarović je kazao da "svako čini ono što misli da je najbolje uime onih koje predstavlja".

"Ne želim da to komentarišem, ali želim da istaknem da u Međunarodnom sudu pravde u Haagu procese vode države. Želimo da ukažemo da kad se nešto poduzima uime države BiH, ma kako teško pitanje bilo ono treba biti dogovoreno u državnim institucijama", kazao je.

Dodao je  da ne želi da omalovaži bilo čiji pravo na pravdu jer je to nešto što je univerzalno.

"Znamo svu specifičnost određenih pitanja koja se danas stavljaju na dnevni red. Upravo ovo pitanje je test za neka ustavna prava, poput prava entitetskog glasanja i prava na konsenzus. Ako se krene krivim putem, bit će apsolutno upravu oni koji tvrde da entitetsko glasanje ne treba nikada ukinuti", kazao je Šarović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije