SDA uputila poruku SDS-u: Tvrdnja vam je neozbiljna

Radiosarajevo.ba
SDA uputila poruku SDS-u: Tvrdnja vam je neozbiljna
Radiosarajevo.ba / Izetbegović, Zvizdić i Džaferović
Stranka demokratske akcija danas je saopćila da je činom predaje zahtjeva za reviziju presude Međunarodnog suda pravde u Haagu po tužbi BiH protiv Srbije, to postalo pravno pitanje koje je u isključivoj ingerenciji tog suda.

U saopćenju SDA se navodi da će o svim pitanjima vezanim za aplikaciju konačnu odluku donijeti Međunarodni sud pravde u Haagu.

"U tom kontekstu treba shvatiti i pismo registara Suda upućeno članovima Predsjedništva BiH. Stoga SDA poziva sve u BiH da prestanu s politizacijom ovog pitanja", navode iz te stranke.

Ističu da su za SDA „neprihvatljivi i besmisleni pokušaji da se ova situacija koristi u svrhu bojkota ili smanjivanja radnog kapaciteta institucija BiH“: "Zato jučerašnju tvrdnju SDS-a o saradnji sa SDA uz prekid saradnje s predsjednikom SDA odlučno odbacujemo i smatramo je neozbiljnom. Nemoguće je sarađivati sa SDA, a da se ne sarađuje s njenim predsjednikom."

Stranka demokratske akcije smatra da postojeća parlamentarna većina na nivou BiH treba funkcionirati na osnovu principa sadržanih u Sporazumu koji je potpisan 9. novembra 2014. godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije