SDA: Učešćem na Danu RS-a Oružane snage prekršile Ustav

Radiosarajevo.ba
SDA: Učešćem na Danu RS-a Oružane snage prekršile Ustav
Stranka demokratske akcije (SDA) je u svom saopćenju 4. januara 2017.godine blagovremeno upozorila i institucije i bosanskohercegovačku javnost da je obilježavanje 9. Januara, kao Dana entiteta RS, protivustavan i antidejtonski čin.

Upozorili su i da pripadnici Oružanih snaga BiH ne mogu učestvovati u bilo kakvim aktivnostima tim povodom, saopćili su iz ove stranke.

U protivnom, izlažu se odgovornosti zbog nepoštivanja odluka Ustavnog suda BiH.

Budući da je danas u Banjoj Luci, po nalogu člana Predsjedništva BiH Mladena Ivanića, došlo do angažiranja pripadnika Oružanih snaga BiH, zahtijevamo od nadležnih institucija da se utvrde sve činjenice za današnji angažman Oružanih snaga, te da se pokrene postupak utvrđivanja odgovornosti zbog povrede Ustava i zakona.

Pozivamo sve političke stranke da ove okolnosti ne politiziraju u cilju prikupljanja jeftinih političkih poena, jer se radi o vrlo ozbiljnoj situaciji koja se tiče integriteta Oružanih snaga BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije