SBB odbacuje odgovornost za zastoj u izgradnji autoputeva

Fena
SBB odbacuje odgovornost za zastoj u izgradnji autoputeva
Savez za bolju budućnost (SBB) BiH reagirao je danas na, kako se navodi u saopćenju te stranke, više puta ponovljene optužbe predsjednika SDA da je SBB odgovoran za zastoj u izgradnji autoputeva.

U saopćenju ove stranke stoji i pitanje da li je moguće da je SBB, kao relativno nova stranka sa djelimičnim i jednogodišnjim prisustvom u vlasti kriva zato što je do sada u Federaciji BiH do sada izgrađeno samo 94 kilometra autoputa, znatno manje od država u regionu. 

Ističu i da su njihova nastojanja da se nadoknadi zastoj u oblasti izgradnje autoputa potpuno blokirana, te da članovi ove stranke žele da se apsolutno krene u istovremenu izgradnju svih dionica autoputa u BiH, kako bi napokon ova država dobila zaista vrijednu cestovnu infrastrukturu. Najveći krivci za takvo stanje kada je riječ o izgradnji autoputa su njihovi koalicioni partneri SDA i HDZ, koji se ne mogu dogovoriti u vezi sa tim koja dionica je prioritet pri gradnji, smatraju u SBB-u.

Najzad, u saopćenju iz SBB-a poručuju da oni nemaju nikakve odgovornosti kada je riječ o izgradnji autoputa u BiH, kao i to da je funkcija direktora Autocesta FBiH, koju drži ova stranka, irelevantna u ovakvom društvu. 

U zaključku saopćenja se ističe i da građani najviše ispaštaju zbog ovakvih stvari, te da je potrebno gradnju autoputeva dai onima koji to znaju i koji hoće takvo što napraviti, u korist građana.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije