Izetbegović i Brajović saglasni: Saradnja Crne Gore i BiH je veoma značajna

Radiosarajevo.ba
Izetbegović i Brajović saglasni: Saradnja Crne Gore i BiH je veoma značajna
U zgradi Predsjedništva BiH, u okviru posjete delegacije Skupštine Crne Gore, sastali su se danas Ivan Brajović, predsjednik ove Skupštine i član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović.

Izetbegović je ovom prilikom izrazio dobrodošlicu Brajoviću, a dvojica političara su naglasili da su bilateralni odnosi BiH i Crne Gore dobri i prijateljski, bez otvorenih pitanja. To potvrđuje zadovoljavajući intenzitet bilateralnih kontakata na najvišem nivou, što doprinosi razvoju ukupnih bilateralnih odnosa.

Sagovornici su pozdravili rad grupa prijateljstva u Parlamentarnoj skupštini BiH i Skupštini Crne Gore, koje mogu doprinijeti daljem razvoju odnosa dvije prijateljske države.

Istaknuto je da postoji potreba za infrastrukturnim povezivanjem te za intenziviranjem ekonomske saradnje, posebno u području prehrambene industrije, turizma i građevinarstva.

Saradnja dviju zemalja je od velikog značaja i u procesima pristupanja Europskoj uniji i NATO-u. Obje zemlje smatraju odnose sa susjedima strateškim prioritetom u svojoj vanjskoj politici, uz održavanje kontinuiteta i produbljivanja dobrosusjedskih odnosa.

U ime predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Dragana Čovića, sastanku je prisustvovao savjetnik Tugomir Čuljak, a u ime člana Predsjedništva BiH Mladena Ivanića, sastanku je prisustvovala savjetnica Diana Čekić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije