Završen sastanak ambasadora PIC-a: Rusija ne podržava zajednički tekst

Radiosarajevo.ba
Završen sastanak ambasadora PIC-a: Rusija ne podržava zajednički tekst
Vijeće za implementaciju mira (PIC) na nivou ambasadora zemalja članica danas je u Sarajevu raspravljalo o najavljenom referendumu o Danu Republike Srpske.

Sjednicu je prvi napustio ambasador Rusije, Petar Ivancov koji se obratio medijima i kazao da je Rusija izdvojila svoje mišljenje o tekstu zajedničke izjave ambasadora PIC-a.

No, ipak nije otkrio šta je zaključeno u saopćenju osim što je iskazao neslaganje sa sadržajem saopćenja. Smatra da se u tom aktu samo osuđuje i prijeti, a on želi sve dijalogom riješiti.

Sastanak Upravnog odbora Vijeća za implementaciju mira (PIC) trebao je biti održan 23. augusta, ali je sjednica odgođena zbog dodatnih konsultacija.

Bakir Izetbegović uputio jučer pismo ambasadorima

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović uputio je jučer pismo ambasadorima Upravnog odbora PIC-a i visokom predstavniku za BiH zbog izrazito teške pravne i političke krize koju je u BiH izazvala odluka о rаspisivаnju rеfеrеndumа, usvojena 15. jula ove godine u Nаrоdnoj skupštini Rеpublikе Srpskе.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije