Šarović pozvao investitore: BiH ima velike potencijale, ulažite u nju

Radiosarajevo.ba
Šarović pozvao investitore: BiH ima velike potencijale, ulažite u nju
U italijanskom Trstu danas se održava Samit lidera Zapadnog Balkana, na kojem bi trebale biti dogovorene važne smjernice za budućnost, posebno kada je riječ o trgovinskim i ekonomskim odnosima regije.

Naravno, na Samitu učestvuje i delegacija Bosne i Hercegovine, predvođena predsjedavajućim Vijeća ministara BiH Denisom Zvizdićem, kome su se još pridružili ministar komunikacija i transporta Ismir Jusko i ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Mirko Šarović.

Na početku programa posebno je aktivan bio Šarović, koji je pozvao investitore iz cijele Europe da ulažu u BiH.

"Bosna i Hercegovina ima velike potencijale, programi velikog obima i veliki investicioni projekti su pripremljeni, posebno u sektoru energetike, transporta i turizma, ali oni zahtijevaju značajna ulaganja koja BiH sama ne može priuštiti", istaknuo je Šarović.

Govoreći na poslovnom forumu, čiji je cilj upoznavanje država Zapadnog Balkana s mogućim investitorima za velike infrastrukturne projekte, ministar Šarović je predstavio prednosti i mogućnosti za ulaganja u BiH,

Kao atraktivni sektori za ulaganja posebno su istaknuti: energetski sektor, poljoprivredna i prehrambena industrija, turizam, drvoprerađivačka i metaloprerađivačka industrija, informaciono komunikacione tehnologije, tekstilna i kožarska industrija, proizvodnja auto dijelova i građevinarstvo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije