Bukvić: Na SBF-u 2017 pojavit će se više od 1.000 učesnika

A. B.
Bukvić: Na SBF-u 2017 pojavit će se više od 1.000 učesnika
U Sarajevu se danas održava osma međunarodna investicijska konferencija Sarajevo Business Forum 2017 koji će tokom dva dana trajanja okupiti eminentna imena iz svijeta biznisa, privrede, ekonomije i poduzetništva.

Prvog dana SBF 2017 prisutnima se obratio se direktor BBI banke Amer Bukvić koji je istaknuo važnost ovog događaja koji povezuje investitora iz skoro cijele Europe. Kazao je kako posebnu važnost ima SBF jer se održava pod pokroviteljstvom Predsjedništva BiH i predsjedavajućeg Mladena Ivanića.

Za prisustvo se također zahvalio direktoru Islamske razvojne banke Bandaru Hajjaru. Spomenuo je također i prisustvo državnih ministara BiH Vjekoslava Bevande i Mirka Šarovića.

Bukvić je također kazao kako će se na dvodnevnom SBF 2017 osim investitora iz Europe pojaviti i važna imena iz svijeta, odnosno iz zemalja kao što su Pakistan, Dubai i Saudijska Arabija.

Prilika je ovo za investitore iz cijele Europe, ali i svijeta da pokažu da su privreda i biznis veoma važni. Razlike među nama tokom ova dva dana ne smiju i ne mogu postojati. Na SBF 2017 pojavit će se više od 1.000 učesnika koji će ponudit svoj program rada i djelovanja te razmijeniti iskustva“, kazao je direktor BBI Banke.

Sarajevo Business Forum je jedan od najvažnijih poslovnih i investicijskih događaja za Jugoistočnu Europu. SBF se održava 22. i 23. maja pod pokroviteljstvom Predsjedništva Bosne i Hercegovine.
Tradicionalno ga organizira Bosna Bank International u saradnji s Islamskom razvojnom bankom.

I ove godine se očekuje više od hiljadu vodećih investitora i poslovnih ljudi iz cijelog svijeta, državnika i predstavnika medija.

Ova međunarodna konferencija je postala globalna platforma za promociju projekata i privrednih subjekata, analizu i pripremu projekata te adekvatnu prezentaciju privrednih potencijala, kao i uvezivanje privrednika i investitora na individualnom i institucionalnom nivou.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije