Sanela iz Banja Luke, koja se izgubila u Međugorju, pronađena živa

Fena
 Sanela iz Banja Luke, koja se izgubila u Međugorju, pronađena živa
Facebook / HGSS Čitluk - Međugorje.
Uspješno je okončana potraga za Sanelom Vojinović iz Banje Luke, koja je pronađena živa i zdrava nakon višesatne potrage, priopćeno je iz Saveza Gorskih službi spašavanja u BiH (GSS BiH).

Naime, Sanela se odvojila od svoje grupe na putu prema Brdu ukazanja i od tada joj se gubi svaki trag. Zadnju put je viđena u subotu oko 10.30 sati. 

 "Nakon što je pretekla svoju grupu pri penjanju na Brdo ukazanja u Međugorju Sanela je, očigledno fizički spremna išla naprijed i prošla skretanje koje bi je odvelo do kipa Gospe gdje se uputila, ali je staza odvela visoko na brdo Gradina. Ubrzo nestaje staze, počinje lutanje, a i nestaje baterije u mobilnom telefonu", stoji u priopćenju.

 Iz GSS-u BiH ističu kako je Sanela po pronalasku kazala da je sačuvala prisebnost i da osim nedostatka vode i dezorijentacije nije imala većih problema.

Spasilački timovi GSS-u BiH koji su noćas do 4 sata tragali za Sanelom, jutros su sretno opozvani. U potragu su bile uključene i policijske službe Čitluka i Banja Luke, te pripadnici GSS-a Banja Luka koji su pokušavali doći do Sanelinog telefonskog broja i do niza informacija korisnih za traganje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije